Menu Sluiten

Irish Mule

Irishi Mule
Irishi Mule
De Irish Mule is mijn favoriete whiskey cocktail. De combinatie van ginger ale en limoen is altijd lekker. Of je het nu combineert met rum (Dark n Stormy), tequila (Silverjet), vodka (Moscow Mule) of zoals in dit geval dus met whiskey.

NB: de Irish Mule is een variant op de Moscow Mule. De Ierse versie maak je uiteraard met Ierse (!) whiskey.

Wat heb je nodig voor de Irish Mule?

Ierse whiskey (1 deel)
Limoen (sap van een halve limoen)
Ginger ale (ca 3 delen)
Angostura bitters (2 dashes)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Irish Mule?

Je maakt deze cocktail in het glas. Als je geen koperen of tinnen “mule” hebt gebruik je een tumbler of een longdrink glas. Begin met je glas te vullen met ijsblokjes. Voeg daarna verse limoensap toe. Ik gebruik een halve limoen. Met een barmaatje voeg je 1 deel Ierse whiskey toe. In dit geval heb ik Jameson gebruikt. Daarna afvullen met ginger ale. Als laatste voeg je nog wat angostura bitters toe. Even roeren met een barlepel zodat alles goed mengt. Garneren met 1 of 2 limoentjes.

Andere whiskey cocktails

Op onze site staan nog meer whiskey cocktails. Bekijk ook onze andere whiskey cocktails zoals de Whiskey Sour, de Mint Julep of bijvoorbeeld de Stoofpeertjes Punch!

Deel je zelfgemaakte Irish Mule via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

0/5 (0 Reviews)

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Volg ons

Wat leuk dat je onze site bezoekt! Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe cocktailrecepten of leuke acties en events? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief of volg ons op Instagram.

Nieuwsbrief