Menu Sluiten

Cocktailweetje: waarom zit er zo veel ijs in cocktails?

berg ijs
berg ijs
In cocktails wordt altijd ijs in overvloede gebruikt. Veel ijs verdunt de smaak van de cocktail, als het ijs smelt. Zou je zeggen ja! Maar juist bij minder ijs, smelt het ijs veel sneller.

Zit er weinig ijs in je cocktail dan zal het ijs sneller smelten omdat het meer energie en tijd kost om het drankje te koelen. En dus komt er meer water in je cocktail terecht.
Met veel ijs in je cocktail zal het sneller koud worden met als gevolg dat het ijs niet hoeft te smelten.

Veel ijs zorgt er dus voor dat je lekker lang kunt genieten van een ijskoude cocktail.

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Volg ons

Wat leuk dat je onze site bezoekt! Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe cocktailrecepten of leuke acties en events? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief of volg ons op Instagram.

Nieuwsbrief