Menu Sluiten

Hot Orange

Hot Orange foto
Hot Orange

Het is januari en terwijl ik met mijn hoofd al een beetje in het voorjaar zit, wordt het buiten steeds kouder. Dat vraagt dan natuurlijk om een echte winterse cocktail in plaats van zomerse varianten. Om letterlijk op te warmen koos ik voor een warme cocktail. De smaken van gekarameliseerde sinaasappel en Baileys voegen de warmte figuurlijk toe.

Wat heb je nodig voor de Hot Orange?

Baileys (1 deel)
Vers sinaasappelsap (3 delen)
Caramelsiroop (1 eetlepel)
Sinaasappel (1 schijfje)
Honing (1 theelepel)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Hot Orange?

Verwarm in een pannetje je verse sinaasappelsap (het mag net niet koken). Terwijl dit warm wordt smeer je een schijfje sinaasappel in met wat honing en bakt deze kort aan beide kanten in een pan. Schenk de caramelsiroop en Baileys in een glas en voeg vervolgens ook je warme sinaasappelsap toe. Top af met de gekarameliseerde sinaasappel. Je kunt deze cocktail heel feestelijk in een mooi glas serveren of juist heel cosy in een grote mok! It’s up to you!

Andere winterse cocktails

Een eerdere winterse cocktail die we maakten met Frangelico en Nutella is de No Hazelnuts No Glory. De Spanish Winter met Licor 43, ginger ale en steranijs van Kylie is ook zeker het proberen waard in de winter!

Deel je zelfgemaakte Hot Orange via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Over Kylie

Kylie Ava Hi! Ik ben Kylie. Foodie, liefhebber van cocktails, dol op schrijven, sociale media en Eindhoven. Mijn favoriete drankje is absoluut Gin Tonic en die drink ik het liefst bij Berlin in Eindhoven. Voor andere cocktails ga ik graag naar Beez in Maastricht!

Bekijk alle cocktails van Kylie


Cocktails met mate

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on print
Share on email