Menu Sluiten

Hoe kies je de juiste cocktail set?

cocktailbar set beginners - Cocktailicious.nl

Geregeld krijgen wij vragen over cocktail sets en welke je moet kiezen als je net begint met cocktails maken. Als je wil beginnen met zelf cocktails maken of dat vaker wil gaan doen, dan is een goede cocktail set met de juiste tools zeker geen overbodige luxe. De meeste cockailshaker sets zijn samengesteld vanuit het shaken. Maar aangezien er 3 basistechnieken (met shaker, barlepel, muddler) zijn om cocktails te maken (zie ook mijn blog over 10 cocktailtechnieken) heb je meer nodig dan alleen een shaker, jigger en strainer. Anders kun je bepaalde cocktails gewoon niet maken. En niet de minste. Ik noem een Caipirinha, ik noem een Mojito. Beetje jammer natuurlijk. Let daar dus op bij de keuze voor een cocktail set.

Waaruit bestaat een goede cocktail set?

Een goede cocktail set bestaat uit minimaal 7 delen: shaker, jigger (barmaatje), strainer (zeefje), barlepel, muddler stamper). Zelf vind ik een squeezer / elbow / juicer ook belangrijk aangezien je vaak verse limoen of citroensap nodig hebt in je cocktail.

Kies niet de goedkoopste cocktail set

Bij winkels als de Xenos en de Blokker en bij veel webshops zie je veel goedkope cocktail sets. Niks mis mee. Goedkope sets bestaan vaak uit 3 delen (shaker, barmaatje, zeefje) of 5 delen (shaker, barmaatje, zeefje, barlepel, ijstang, ijsemmer). Ik zou daar niet voor kiezen om mee te beginnen, want deze zul je al snel moeten uitbreiden.

Goede cocktail set voor beginners

cocktail set beginners - Cocktailicious.nl
Dit is echt een goede cocktail set voor beginners. Hij is 7 delig inclusief shaker, barlepel en muddler. Hij bestaat uit RVS, dit heeft als voordeel dat je je spullen na gebruik ook kunt afwassen in de vaatwasser. Bij zwarte sets of koperen of gouden is dat niet altijd zo. Als iemand begint met cocktails maken, dan raad ik meestal deze set aan. Hij kost 25,95 en is te koop via Bol.com.


Dit is mijn persoonlijke favoriet

LOFT barset - Cocktailicious
Deze LOFT bar set is een beauty van een cocktail set. Deze heb ik zelf op mijn lijstje staan. Enig puntje van kritiek is dat hij niet helemaal compleet is (bestaat uit 5 delen) en daarmee dus minder compleet als de vorige set. Maar voor geen probleem aangezien ik een RVS muddler heb die hier perfect bij past. Dit pronkstuk past perfect op je bar of bijvoorbeeld in je glazen kast. Masterpiece is de shaker die niet alleen mooi is qua design maar ook nog een heel compact en functioneel design heeft vergeleken met de traditionele shakers. Bijkomend voordeel voor ons is dat de set ook echt makkelijk mee te nemen en op te zetten is als we ergens anders cocktails willen shaken. Hij kost een aardige cent, maar het is een lust voor het oog! Ook deze cocktail set is verkrijgbaar via Bol.com.