Menu Sluiten

Hoe kies je de juiste cocktail set?

Geregeld krijgen wij vragen over cocktail sets en welke je moet kiezen als je net begint met cocktails maken. Als je wil beginnen met zelf cocktails maken of dat vaker wil gaan doen, dan is een goede cocktail set met de juiste tools zeker geen overbodige luxe. De meeste cockail sets zijn samengesteld vanuit het shaken. Maar aangezien er 3 basistechnieken (met shaker, barlepel, muddler) zijn om cocktails te maken (zie ook mijn blog over 10 cocktailtechnieken) heb je meer nodig dan alleen een shaker, barmaatje en strainer. Anders kun je bepaalde cocktails niet maken zoals een Caipirinha, of een Mojito. Let daar dus ook op bij de keuze voor een cocktail set.

Waaruit bestaat een goede cocktail set?

Een goede cocktail set bestaat uit minimaal 5 delen: shaker, jigger (barmaatje), strainer, barlepel, muddler (stamper). Een citrusperser (of elbow) gebruik ik ook veel, maar in de meeste sets zit die niet.

Kies niet de goedkoopste cocktail set, deze bestaan vaak uit minder onderdelen of ze zijn van minder kwalitatief materiaal

Bij winkels als de Blokker en de Action en bij veel webshops zie je veel goedkope cocktail sets. Niks mis mee. Goedkope sets bestaan vaak uit 3 delen (shaker, barmaatje, zeefje) of je krijgt een “huis-tuin-en-keukenset”. Ik zou daar niet voor kiezen om mee te beginnen, want deze zul je al snel moeten uitbreiden.

Voor dit artikel hebben we twee verschillende cocktailsets getest: van BarDeluxe en van Leopold Vienna.

Cocktailset van BarDeluxe (12-delig)

De vernieuwde cocktailset van BarDeluxe* is een 12-delige set. In de set zit niet alleen een shaker, een strainer, een barlepel en een handig barmaatje, maar bijvoorbeeld ook een muddler en een zesteur voor je citroen zest. De set is luxe uitgevoerd in 3 verschillende uitvoeringen (zilver, goudkleurig, zwart). Alle onderdelen zijn van kwalitatief RVS materiaal, dit heeft als voordeel dat je je spullen na gebruik ook kunt afwassen in de vaatwasser. De set is multifunctioneel, dus je kunt er verschillende cocktailtechnieken mee gebruiken. De 12-delige set is te koop vanaf 39,99 euro bij Bol.com.

*Voor een uitgebreide beoordeling van de BarDeluxe set zie onze review

BarDeluxe heeft nog veel meer mooie cocktailproducten. Zoals een 3-delige shaker, een Boston shaker  en verschillende soorten glazen zoals de Moscow Mule mug en whiskeyglazen. Bekijk de hele cocktail collectie via Bol.com.

Cocktailset Leopold Vienna (6-delig)

De 6-delige cocktailset van Leopold Vienna bestaat uit een cocktailshaker, barmaatje, ijsemmer, ijstang, strainer en barlepel. Het is een kwalitatieve (duurzaam) en stijlvolle set in mat RVS. Enige wat ik mis is een in deze set is de muddler. Die hebben ze overigens wel, dus kun je apart kopen. De set kost 49,95 euro en is te koop via hun webshop.

Hier vind je de hele collectie met cocktailproducten van Leopold Vienna.

Beoordeling BarDeluxe vs Leopold Vienna

We hebben beoordelingen gegeven op de belangrijkste criteria. 3 sterren = voldoende, 4 sterren = goed, 5 sterren = top

Set BarDeluxe Set Leopold Vienna
Shaker********
Barlepel********
Barmaatje*********
Muddler****
IJsemmer*****
Duurzaamheid**********
Uitstraling**********
Compleet*********

Beide sets komen positief uit onze beoordeling voor thuisgebruik. Allebei de sets zijn een prima keuze. Het is net waar je het meeste belang aan hecht en welke cocktails je er mee wilt maken.