Menu Sluiten

Harvey Wallbanger

Harvey Wallbanger De Harvey Wallbanger is een long drink cocktail die qua ingrediĆ«nten een originele variant is op de Screwdriver cocktail. Naast jus d’orange en vodka zit er galliano in. Dit geeft de cocktail een smaak van vanille en anijs. De Harvey Wallbanger is een typische naam met een grappige ontstaansgeschiedenis. De cocktail begon als Screwdriver “special” en was erg populair bij een Californische surfer, Harvey. Na een aantal van deze cocktails bangde Harvey tegen de muur. Harvey “the” Wallbanger ontstond dus met een harde klap tegen de muur!

Wat heb je nodig voor de Harvey Wallbanger?

Vodka (1,5 delen)
Galliano (1 deel)
Jus d’orange (2,5 delen)
Sinaasappel garnering

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de de Harvey Wallbanger cocktail?

Deze cocktail heb ik in mei gedronken bij Harry’s Bar in Rome. Deze long drink cocktail is makkelijk om te maken. Gebruik een long drink glas gevuld met ijs. 1,5 delen vodka. 2,5 delen jus d’orange. Even roeren met een barlepel. Schenk als laatste nog 1 deel Galliano uit op de cocktail. Garneren met sinaasappelpartje in het glas.

Deel je zelfgemaakte Harvey Wallbanger via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

0/5 (0 Reviews)

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Volg ons

Wat leuk dat je onze site bezoekt! Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe cocktailrecepten of leuke acties en events? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief of volg ons op Instagram.

Nieuwsbrief