Menu Sluiten

Gin Strawberry Basil Martini

Gin Strawberry Basil Martini foto
Gin Strawberry Basil Martini

We hebben veel zoete cocktails op onze site staan. Soms is het ook wel eens lekker om iets anders te proberen anders word je smaakorgaan lui. Deze Gin Strawberry Basil Martini is een verfijnde cocktail op basis van gin, aardbei, basilicum en zwarte peper. De cocktail lijkt vanwege zijn rode kleur misschien zoetsappig, maar de ingrediƫnten in de naam verraden dat dit niet zo is. Het is een combinatie van zoet en kruidig. Iets waar gin zich goed bij laat smaken. De cocktail is niet alleen smaakvol maar ook relatief sterk. Een mooie cocktail om het cocktailseizoen mee te openen!

Wat heb je nodig voor de Gin Strawberry Basil Martini?

Gin (2 delen)
Strawberry monin of strawberry likeur (0,5 deel)
Verse limoensap (half limoentje)
2 basilicum blaadjes (1 voor garnering)
1 aardbei
Zwarte peper

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Gin Strawberry Basil Martini?

Begin met een shaker met ijs. Gebruik 2 delen gin, 0,5 deel aardbeien monin of strawberry likeur (of gewoon grenadine). Voeg hier 3 blaadjes basilicum aan toe en wat verse limoensap. Shake krachtig. Schenk dit uit in een voorgekoeld martini glas. Garneren met een blaadje basilicum en wat versgemalen peper in het glas. Opdienen met wat peper bolletjes en aardbeien en je hebt je eigen Gin Strawberry Basil Martini!

Basil Smash

Een andere cocktail die we gemaakt hebben met basilicum is de Basil Smash. Een verrassend lekkere cocktail met gin die je zeker een keer geprobeerd moet hebben. Bekijk ons recept van de Basil Smash.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate
0/5 (0 Reviews)

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Volg ons

Wat leuk dat je onze site bezoekt! Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe cocktailrecepten of leuke acties en events? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief of volg ons op Instagram.

Nieuwsbrief