Menu Sluiten

Gin Fizz

Gin Fizz De Gin Fizz is een bekende bruisende cocktail op basis van gin, citroen, suikersiroop en bruiswater. Je drinkt de cocktail uit een champagneglas.

Wat heb je nodig voor een Gin Fizz

Gin (1 deel)
Citroensap (halve citroen)
Suikersiroop (kleine scheut)
Bruiswater (of prosecco)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je een Gin Fizz?

Gin Fizz kun je drinken uit een tumbler glas met ijs of uit een champagne glas. Omdat het een bruisende cocktail is geef ik de voorkeur aan een champagneglas. Begin met vers sap uit een halve citroen te knijpen of te persen in het glas. Daarna een scheutje suikersiroop en 1 deel gin. Vul het glas aan met bruiswater. Niet helemaal tot de rand. Lichtjes roeren met een barlepel. Garneren met originele garnering zoals een classy framboos.

Fizz cocktail

In de periode tussen 1900 en 1940 werden fizz (fizzy = bruisend) cocktails populair. Teams van bartenders shaketen het drankje zo lang tot de suiker volledig opgelost was in het drankje. Nu kunnen we de cocktail maken met suikersiroop waardoor je de cocktail net zo makkelijk in het glas kunt maken. Maar toen was het de introductie van de cocktailshaker.

Wil je de Gin Fizz ook zelf een keertje maken?

Je hebt dan een aantal benodigdheden nodig in je eigen “cocktailkeuken”.

Deel je zelfgemaakte Gin Fizz via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

4.5/5 (4 Reviews)

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Volg ons

Wat leuk dat je onze site bezoekt! Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe cocktailrecepten of leuke acties en events? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief of volg ons op Instagram.

Nieuwsbrief