Menu Sluiten

Gin cocktails maken

Van de sterke dranken vind ik gin één van de meest klassieke en kenmerkende smaken hebben. Al zit er maak één druppel in, als er gin in mijn cocktail zit dan merk ik dat altijd meteen. Gin is zowel goed te combineren met zoet als met hartige smaken. Zo wordt het veel gecombineerd met citroen maar ook met meer kruidige ingrediënten.

“Al zit er maak één druppel in, als er gin in mijn cocktail zit dan merk ik dat altijd meteen.”

Populaire gin cocktails

In deze blog de meest populaire gin cocktails.

Tom Collins

De Tom Collins is een klassieke long drink die origineel gemaakt werd met Old Tom Gin. Naast gin gebruik je citroensap en bruiswater. Lekker fris van smaak.
Bekijk het volledige recept van de Tom Collins.

Tom Collins
Tom Collins

Dirty Martini

De “Dirty” Martini ontleent zijn naam aan de olijven die je in de cocktail doet en die je martini een oliërige, wat troebele uitstraling geven. Classy cocktail die je maakt met gin, vermouth en olijven.
Bekijk het volledige recept van de Dirty Martini.

Dry Martini
Dirty Martini

Gin Fizz

Nog een mooie klassieke gin cocktail is de Gin Fizz. Je maakt deze cocktail met citroensap, gin, suikersiroop en bruiswater. In plaats van bruiswater kun je ook prosecco gebruiken.
Bekijk het volledige recept van de Gin Fizz.

Gin Fizz
Gin Fizz

Bramble

De Bramble is een mooie donkerrode cocktail op basis van gin, limoen en creme de cassis. De zoete smaak doet denken aan cassis. Opdienen met een braam.
Bekijk het volledige recept van de Bramble.

Bramble foto
Bramble

Aviator

De mooiste gin cocktail vind ik deze Aviator. Deze martini cocktail is licht paarsig door de subtiele toevoeging van creme de violette (of parfait d’amour). Daarnaast gebruik je citroensap en maraschino in deze cocktail.
Bekijk het volledige recept van de Aviator.

Aviator
Aviator

Singapore Sling

De meest exotische van deze gin cocktails is de Singapore Sling. Je maakt deze cocktail onder andere met gin, kersen likeur, ananassap, dom benedictine en angostura bitters. De hoeveelheid grenadine bepaalt de kleur van deze cocktail.
Bekijk het recept van de Singapore Sling.

Singapore Sling
Singapore Sling

Gin Tonic

Gin Tonic is een cocktail met gin waar je oneindig mee kunt variëren. Mooiste is als je met de ingrediënten echt iets weet toe te voegen aan de smaak en beleving van de cocktail. Hier heb ik komkommer en rode peperbolletjes gebruikt. Zeker een keer proberen!
Bekijk ook onze andere Gin Tonics.

Gin Tonic met komkommer foto
Gin Tonic

Gin Wondrich

De Gin Wondrich is een frisse gin cocktail gecombineerd met de zoete kerssmaak van Marasquino. De kersensmaak is niet overheersend maar wel lichtjes aanwezig.

Als je meer van kruidig houdt, probeer deze cocktail dan eens te maken met gin en Dom Benedictine.

Bekijk het recept van de Gin Wondrich.

Gin Wondrich
Gin Wondrich

Elderflower Gin Sour

Een sour met gin gecombineerd met de bloemige smaak van St-Germain Elderflower likeur. Je maakt deze Elderflower Gin Sour met citroensap, gin en elderflower likeur. Even shaken met eiwit en uitschenken in kleine tafelglaasje. Garneer je glas met een mooie Elderflower bloemetje.

Bekijk het volledige recept van de Elderflower Gin Sour.

Elderflower Gin Sour
Elderflower Gin Sour

Wat is jouw favoriete gin cocktail?

Er zijn natuurlijk nog veel meer gin cocktails. Wat is jouw favoriete gin cocktail?
Mail je favoriete recept (graag met zelfgemaakte foto) naar caroline@cocktailicous.nl

Deel je zelfgemaakte gin cocktail via social media

Heb je één van deze gin cocktails gemaakt en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Instagram.

Cocktails met mate

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on print
Share on email