Menu Sluiten

French Mojito

French Mojito
French Mojito
De Mojito is natuurlijk van origine Cubaans. Maar een mojito kun je ook maken op zijn Frans. Met een goede cognac. Als je cognac te zwaar vindt, dan kun je ook kiezen voor Napoleon. Deze mandarijnen likeur is lekker fris. En bovendien net zo Frans als de cognac! In dit recept ga ik voor de French Mojito uit van cognac.

(klik op afbeelding voor vergrote weergave)
Wat heb je nodig voor de French Mojito?

Cognac (1,5 deel)
Rietsuiker (2 barlepels)
Bruiswater (2 delen)
Limoen (halve limoen)
Munt (takje munt)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de French Mojito?

Gebruik voor deze cocktail een stevig longdrink glas met dik glas. Je moet namelijk stevig stampen om alle smaken te mengen, belangrijk dat je hier een goed glas voor hebt. Begin eerst met de suiker en de limoenpartjes in het glas te doen. Goed stampen met een muddler. Voeg dan 1,5 deel cognac toe. Om de smaak te versterken kun je 1 a 2 dashes angostura bitter toe voegen. Roer de cocktail goed met een barlepel en vul tot de rand aan met crushed ijs en bruiswater. Als laatste garneren met een takje munt en limoenschijfje.

Lekkere variaties op de Mojito

Andere bekende cocktails met cognac zijn de Between de Sheets en de Sidecar

De French Mojito zelf maken?

Met deze set kan je heel makkelijk thuis een lekkere cocktail maken. Het is al niet zo’n moeilijk drankje en nu helemaal niet meer :). Succes!

Deel je zelfgemaakte French Mojito via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

0/5 (0 Reviews)

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Volg ons

Wat leuk dat je onze site bezoekt! Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe cocktailrecepten of leuke acties en events? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief of volg ons op Instagram.

Nieuwsbrief