Menu Sluiten

French 75

French 75 foto
French 75

Iets te vieren? Maak dan eens een French 75. Deze klassieke gin-champagne cocktail maak je met gin, citroensap en champagne. Een mooie citroenkrul of kersje maakt je cocktail helemaal af. Cin cin!

“Voor de herkomst van de French 75 (soixante quinze) gaan we terug naar de periode van de eerste Wereldoorlog. De combinatie van gin en champagne had zo een kick dat de cocktail vergeleken werd met de kracht van een Frans 75 mm geweer.”

Wat heb je nodig voor de French 75?

Gin (1 deel)
Citroen (sap van een halve citroen)
Champagne
Garnering: citroenkrul / cocktailkers

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de French 75?

Deze klassieke cocktail maak je in het glas. Begin met de gin. Schenk hiervan 1 deel in een barmaatje. Daarna pers je citroen. Wacht: maak eerst een mooie citroenkrul voor je garnering en pers daarna de citroen. Aftoppen met champagne, garneren met citroenkrul en/of cocktailkersje en klaar. Makkelijke cocktail, met een feestelijk tintje.

Andere gin cocktails

Twee andere heerlijke gin cocktails die ik net gemaakt heb zijn de Clover Club en de Rosemary’s Gin Sour. Je vindt ze terug in deze blog.

Deel je zelfgemaakte French 75 via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Instagram.

Cocktails met mate

0/5 (0 Reviews)

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Volg ons

Wat leuk dat je onze site bezoekt! Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe cocktailrecepten of leuke acties en events? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief of volg ons op Instagram.

Nieuwsbrief