Menu Sluiten

Elderflower Martini

Elderflower Martini foto
Elderflower Martini
Het is lente! En nog lekker weer ook! Om dat te vieren heb ik een aantal nieuwe cocktails gemaakt en gefotografeerd op ons dakterras. Als het lente is vind ik het lekker om mijn cocktail lekker licht te drinken. Deze Elderflower Martini heb ik daarom lekker licht gemaakt. Echt een heerlijke lentecocktail, die zeker het proberen waard is. Benieuwd wat je ervan vindt!

Tip: om deze cocktail lichter te maken heb ik een dubbele hoeveelheid ijs gebruikt bij het shaken. Dit verdunt je cocktail. Door extra ijs te gebruiken komt er meer water vrij tijdens het shaken.

Wat heb je nodig voor de Elderflower Martini?

De Kuyper Elderflower (1 deel)
Vodka (0,5 deel)
Gin (0,5 deel)
Limoensap van hele limoen
Garnering: bloemetje

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Elderflower Martini?

Begin met een shaker met een dubbele hoeveelheid ijs. Gebruik een barmaatje om de Elderflower likeur (1 deel), de vodka (0,5) en de gin (0,5) toe te voegen. Als laatste voeg je sap van een hele limoen toe. Even flink shaken en daarna uitschenken in een voorgekoeld martini glas. Garneren met een bloemetje. Want het oog wil ook wat bij deze cocktail 😉

Nog een lekkere lentecocktail

Een andere lekkere lichte cocktail die ik net gemaakt heb is de bruisende Grapefruit Fizz. Zelf maken? Bekijk hier het volledige cocktailrecept van de Grapefruit Fizz

Deel je zelfgemaakte Elderflower Martini via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Instagram.

Cocktails met mate

0/5 (0 Reviews)

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Volg ons

Wat leuk dat je onze site bezoekt! Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe cocktailrecepten of leuke acties en events? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief of volg ons op Instagram.

Nieuwsbrief