Menu Sluiten

El Diplomatico

El Diplomatico
El Diplomatico

Deze Diplomatico cocktail is een diplomatieke combinatie van zachte Diplomatico rum, zure grapefruit en zoete kersen. Je zult hem toch echt wel zelf moeten drinken als je wil weten wat ik bedoel 😉

Wat heb je nodig voor El Diplomatico?

Diplomatico rum (1 deel)
Grapefruit sap (van 1 halve grapefruit)
Maraschino (1 theelepel)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je El Diplomatico?

Deze cocktail gaan we maken met een shaker en we schenken hem uit in een gekoeld martini glas. Begin allereerst met een shaker te vullen met ijs. Schenk hierin met een barmaatje 1 deel rum, sap van een halve grapefruit en voeg met een theelepel wat maraschino toe. Even krachtig schudden. Doe maar een seconden of 8. En daarna uitschenken in een gekoeld in een martiniglas. Een glas kan je koelen door hem bijvoorbeeld voor je de cocktail gaat maken even een uurtje in de koelkast of vriezer te zetten. Garneren met een mooi stukje grapefruit of maraschino kers. Proost.

Probeer ook El Flamingo

Een andere cocktail die we maakten met Diplomatico rum is deze El Flamingo. Een mooie roze cocktail op basis van gauvasap. Doet je een beetje denken aan de mooie Flamingo’s.

Deel je zelfgemaakte El Diplomatico via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest. Benieuwd!

Cocktails met mate

0/5 (0 Reviews)

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Volg ons

Wat leuk dat je onze site bezoekt! Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe cocktailrecepten of leuke acties en events? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief of volg ons op Instagram.

Nieuwsbrief