Menu Sluiten

Cocorinha

Cocorinha
Cocorinha
De Cocorinha is een kokos variant op de Caipirinha. De toevoeging van kokosmelk geeft de Cocorinha een wat minder scherpe smaak. Lekkere zomer cocktail om te proberen!

PS: als je op Cocorinha googlet dan vind je allerlei capoeira filmpjes. Misschien een leuke combinatie 😉

(klik op afbeelding voor vergrote weergave)



Wat heb je nodig voor de Cocorinha?

Cachaca (1 deel)
Rietsuiker of suikersiroop (2-3 el, naar smaak)
Verse limoensap (sap van 1 limoen)
Verse kokosmelk (1 deel)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Cocorinha?

Snij 1 limoen in partjes en doe de partjes in een tumblerglas. Bewaar ook iets voor de garnering. Strooi 3 barlepels rietsuiker over de limoenen en gebruik een stamper om het sap uit de limoenen te persen. Gebruik niet te weinig rietsuiker, anders gaat de limoen (of de cachaca) overheersen in deze cocktail. Giet hier 1 barmaatje Cachaca en 1 barmaatje kokosmelk overheen. Tot aan de rand vullen met gecrushed ijs. Even goed stirren met een barlepel en zorg dat je de limoentjes ook naar boven stirt. Garneren met een extra limoenschijfje of partje in het glas.

NB: Meer versgemaakte kokos cocktails zoals de Cocojito en de Cocorico lees je in deze blog.

Wil je de Cocorinha ook zelf een keertje maken?

Je hebt dan een aantal benodigdheden nodig in je eigen “cocktailkeuken”.

Deel je zelfgemaakte Cocorinha via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on print
Share on email