Scroppino
Alsof een engeltje over je tong plast, zo lekker smaakt een goedgemaakte Scroppino. Lekkere frisse citroensmaak met de zachte smaak van het ijs. En nog makkelijk te maken ook met dit recept!
Porties Prep Tijd
1cocktail 8minuten
Porties Prep Tijd
1cocktail 8minuten
Ingrediƫnten
 • Vodka20 ml
 • Prosecco30 ml
 • Citroensorbet ijs2 bolletjes
benodigdheden
 • barmaatje
 • blender
Instructies
 1. Gebruik voor deze cocktail een blender.
 2. Voeg 2 bolletjes citroenijs (per glas) toe in de blender. Hierdoor krijgt de cocktail haar herkenbare volle structuur en zachte smaak.
 3. Voeg 20 ml vodka en 30 ml prosecco toe in de blender. Niet te veel prosecco want bij te veel prosecco verdwijnt de volle structuur van het ijs en gaat de prosecco overheersen. en blend ze tot een luchtig en schuimend geheel.
 4. Blenden tot je een mooi vloeibaar geheel krijgt.
 5. Voor het uitschenken even proeven met een rietje of de smaak en structuur van je cocktail goed is. Als het goed is heb je een wat vollere structuur van de citroensorbetijs en een licht bruisje van de prosecco. De vodka geeft wat body aan je cocktail.
 6. Je schenkt de cocktail uit in gekoelde champagne- of martiniglazen. Omdat het lichtbruisend is een champagneglas mijn favoriet maar je ziet de Scroppino ook vaak in een martiniglas.
 7. Als garnering maak je een elegante citroenkrul. Te veel gedoe? Garneer dan met een citroenschijfje of met framboosje of aalbesjes.
Notities

ingredienten scroppino