Menu Sluiten

Bramble cocktail

Bramble foto
Bramble

Hou jij van bramen en cassis? Dan is de Bramble cocktail zeker iets voor jou! Lees het recept zoals wij het gemaakt hebben, en … let’s get ready to Brrrrr-amble!

Wat heb je nodig voor de Bramble?

Gin (1,5 deel)
Blackberry likeur (0,5 deel)
Suikersiroop (10 ml)
Citroensap (halve citroen)
Munt of braam als garnering

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Bramble?

De Bramble cocktail is een klassieke gin cocktail. Je maakt deze cocktail in het glas. Begin met vers sap van een halve citroen. Voeg hier een kleine scheut suikersiroop aan toe (10 ml max). Anderhalf deel gin. Crushed ice en hierna even roeren. Daarna komt de blackberry likeur. Een half deel. Dit zakt naar beneden in je glas, de likeur is zwaarder (vanwege de suikerdichtheid). Hierdoor kleurt je cocktail mooi dieprood. Hierna kun je je glas mooi garneren met bramen.

Je hebt nu een mooie Bramble. Enjoy!

Varianten op de Bramble

De Bramble leent zich goed om mee te variëren met andere fruitsoorten en likeuren. Denk aan Blauwe Bessen of Framboos. Check hier het volledige recept van de Raspberry Bramble

Raspberry Bramble foto
Raspberry Bramble

Deel je zelfgemaakte Bramble via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

5/5 (2 Reviews)

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email