Menu Sluiten

Blue Lagoon

Blue Lagoon foto
Blue Lagoon

De Blue Lagoon is denk ik de populairste cocktail met blue curacao. Mooie zomerse cocktail met de helderheid van een tropische lagune en de smaak van een frisse bries! Deze blauwe zomercocktail is met name voor vrouwen een guilty pleasure. Want wie heeft de Blue Lagoon niet gedronken toen ze voor het eerst op vakantie gingen? Zelf dronk ik hem voor het eerst toen ik 17 was en op vakantie was in Turkije met mijn beste vriendinnetje Marloes. Leuk om weer eens te maken deze zomer. Maar weet jij nog hoe je hem maakt? Hier ons cocktailrecept!

De naam van de cocktail komt niet van de gelijknamige film. Deze blauwe zomercocktail is afkomstig uit Jamaica, waar een meer is genaamd The Blue Lagoon. Het meertje een bijzondere blauw witachtige kleur en het drankje komt uit die regio vandaar de naam. Bron: Wikipedia

Wat heb je nodig voor de Blue Lagoon?

Blue Curacao (0,5 deel)
Vodka (1 deel)
Lemonade (oftewel sprite of 7up (3 delen)
Citroen (sap van een halve citroen)
Garnering: citroen schijfje en cocktailkers

1 deel = 30 ml

Filmpje

Bekijk hier ons zomerse filmpje hoe Bart een Blue Lagoon maakt.

Hoe maak je de Blue Lagoon?

Gebruik een longdrink glas of een tropisch hurricane glas. Je hebt geen shaker nodig want je maakt de cocktail in het glas. Vul het glas met ijs. Begin met het uitpersen van een halve citroen. Snijd ook alvast een mooi stuk af voor de garnering aan je glas. Giet daarna 1 barmaatje vodka en een half deel blue curacao. Vul hierna het glas met crushed ice en top af met 7up of sprite. Hierna even stirren / roeren in het glas met een lange barlepel. Garneer de Blue Lagoon als finishing touch met een schijfje citroen en een cocktailkers voor de kleur!

Andere zomerse blue curacao cocktails

Een lekkere variant op deze Blue Lagoon is de Blue Hawaiian of de Bounty Island .

Bounty Island foto
Bounty Island

Nog meer zomerse cocktails?

Kun je een zomerse cocktail zoals een Pina Colada of een Daiquiri wel waarderen? Bekijk dan ook onze blog met zomercocktails.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate

4/5 (5 Reviews)

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email