Menu Sluiten

Bloody Mary

Bloody Mary
Bloody Mary

Een cocktail met een bloederig en spookachtig verhaal. Veel mensen waarschuwen je voor Bloody Mary. Kijk Uit! Spreek haar naam niet uit. Mensen die Bloody Mary hebben opgeroepen zeggen dat ze in de spiegel verscheen, verminkt gezicht, haar dode baby in haar armen. Haar ogen naar achter gerold. Of zelfs helemaal wit.

Het is maar dat je weet aan welk drankje je begint!

Wat heb je nodig voor een Bloody Mary?

Tomatensap (2,5 deel)
Vodka (1 deel)
Worchestershire saus
Citroensap (1 barlepel)
Tabasco (naar eigen smaak)
Basilcum (1 blaadje)
Zwarte peper
Garnering: lekker hartig

1 deel = 30 ml

Hoe maak je een Bloody Mary?

Gebruik een tumbler glas of een long drink glas half gevuld met ijs. Schenk eerst 1 barmaatje vodka, een paar druppels tabasco en worchestershire saus in het glas. Vul het glas met tomatensap voeg fijn gesneden basilicumsnippers toe van 1 basilicum blaadje en een squeeze citroensap. Roer dit kort in het glas met een barlepel. Garneren met vers gemalen zwarte peper en mooie hartige garnering. Klassiek garneer je met selderij. Maar je kunt ook culinair garneren met een prikker tomaat met mini mozzarella of bijvoorbeeld een gegrilde garnaal!

NB: Weet jij deze cocktail op basis van vodka en tomatensap wel te waarderen? Probeer dan zeker ook eens de warme variant als voorgerecht: Bloody Mary soep.

Halloween

Vanwege het verhaal rondom Bloody Mary, is dit ook een leuke cocktail om te drinken met Halloween. Bekijk ook onze speciale Halloween Bloody Mary.

Deel je zelfgemaakte Bloody Mary via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.
Cocktails met mate

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on print
Share on email