Menu Sluiten

Bellini

Peach Bellini
Peach Bellini
De Bellini met perzik is de klassieke variant. De cocktail komt uit Italië waar hij oorspronkelijk gemaakt wordt van puree van perziken en prosecco. De Bellini is voor het eerst gemaakt in Venetië en is vernoemd naar de Venetiaanse kunstenaar Giovanni Bellini. Proef de Venetiaanse verleiding van de Bellini. Bruisende, fruitige cocktail. Heerlijk voor op een mooie zondag!

PS: Als je zoekt op afbeeldingen van de Bellini kom je allemaal geel-oranje kleuren tegen. Als je deze cocktail maakt van echte perzikken, dan krijg je juist een mooie lichtrozige kleur. Is maar dat je het weet!

Wat heb je nodig voor een Bellini?

Perzik puree (1 deel)
Fijne suiker (2 el)
Prosecco (2,5 delen)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je een Bellini?

Het belangrijkste aan deze cocktail is de perzik puree. Deze heb ik zelf gemaakt. Begin met 1 of 2 perzikken te koken in water als tomaten. Hierna snijd je ze in stukjes, het vel laat je eraan zitten. Het water waar de perzikken in gekookt hebben bewaar je. Hier voeg je suiker (4 eetlepels) aan toe, dit gebruik je straks om de perzikpuree te zoeten. Nu ga je de gesneden stukken perzik pureren of blenden. Voeg hierbij per glas 1 barmaatje gezoet perzikwater. Als het volledig gepureerd is, dan schenk je de perzikpuree voorzichtig uit tot max 1/3 van het glas. Hier voeg je voorzichtig 2,5 deel prosecco aan toe. Even roeren met een barlepel en laten uitschuimen. Als laatste nog tot de rand aanvullen met prosecco en je hebt een hele mooie rozige Bellini.

Als finishing touch garneer je je cocktailglas met een mooi gekleurd perzikschijfje. Bij voorkeur als een mooie Venetiaanse veer!

Bellini cocktails

Met de Bellini kun je makkelijk variëren. Mijn favoriete variant is de Bellini Rosso met aardbeien, maar je kunt natuurlijk ook met mango of met blueberries combineren.

Ook lekker alcoholvrij

Als je de Bellini – net zo als ik, nu ik zwanger ben – alcoholvrij wil drinken dan combineer je de perzikpuree gewoon met bruiswater. Net zo mooi en net zo bruisend!

Deel je zelfgemaakte cocktail via social media

Heb je deze cocktail gemaakt en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on print
Share on email