Menu Sluiten

Bellini

bellini

De klassieke Bellini is een bruisende cocktail met perzikpuree. Deze cocktail smaakt zoals hij klinkt. Heerlijk!
Tijd3min
Aantal1cocktail
Ingrediënten
  • 40 ml perzikpuree of perziksap
  • 80 ml Champagne of prosecco
  • garnering: perzik
benodigdheden
  • barlepel
Instructies
  1. Begin met het maken van de perzikpuree door 1-2 perzikken te wellen in kokend water
  2. Als het vel los laat, snijd je de perzik in stukjes en leg je ze terug in het water met 4 eetlepels suiker
  3. Dit pureer je tot je een mooie perzik puree krijgt. Proef of deze op smaak is en voeg naar smaak suiker of water toe
  4. Zet dit in min. een half uur in de koelkast
  5. Vul nu je champagneglas voor 1/3 met perzikpuree
  6. Voeg de prosecco geleidelijk toe en vul tot de rand van het glas
  7. Even roeren met een barlepel
  8. Garneer met mooi perzikje, die je als een Venetiaanse veer op het glas garneert
Tijd3min
Aantal1cocktail
Ingrediënten
  • 40 ml perzikpuree of perziksap
  • 80 ml Champagne of prosecco
  • garnering: perzik
benodigdheden
  • barlepel
Instructies
  1. Begin met het maken van de perzikpuree door 1-2 perzikken te wellen in kokend water
  2. Als het vel los laat, snijd je de perzik in stukjes en leg je ze terug in het water met 4 eetlepels suiker
  3. Dit pureer je tot je een mooie perzik puree krijgt. Proef of deze op smaak is en voeg naar smaak suiker of water toe
  4. Zet dit in min. een half uur in de koelkast
  5. Vul nu je champagneglas voor 1/3 met perzikpuree
  6. Voeg de prosecco geleidelijk toe en vul tot de rand van het glas
  7. Even roeren met een barlepel
  8. Garneer met mooi perzikje, die je als een Venetiaanse veer op het glas garneert
Recept Afdrukken
Stemmen: 5
Score: 3.4
Jij:
Stem op dit recept!

Tip: gebruik voor deze cocktail zelfgemaakte perzikpuree door perzik te wellen in kokend water en te pureren met suiker

Over de Bellini

De klassieke Bellini is een bruisende cocktail met perziksap die oorspronkelijk uit Venetië komt. Net als de Scroppino overigens. De cocktail is vernoemd naar de Venetiaanse kunstenaar Giovanni Bellini. Deze cocktail hebben we voor het eerst gedronken in Rome in Harry’s Bar.

Zelfgemaakte perzikpuree

Het authentieke Venetiaanse recept schrijft voor dat je deze cocktail maakt met zelfgemaakte, met suiker aangezoete perzikpuree. Dus dat heb ik gedaan! In plaats van perzikpuree kun je ook gewoon perziksap uit een pak gebruiken. Maar daar scoor je natuurlijk wel minder punten mee 😉

Afhankelijk van de kleur van de perzik die je gebruikt krijgt je cocktail een rozige / geeloranje kleur.

Variaties

Krijg je gasten, dan is het leuk om verschillende Bellini’s voor te schotelen. Zoals een Bellini Rosso met aardbeien puree en prosecco of bijvoorbeeld met zwarte bessen of met mango. Wel goed zeven voor je de puree uitschenkt.

Alcoholvrije Bellini

Liever alchoholvrij? Maak dan een alcoholvrije Bellini met alcoholvrije prosecco. Vraag hiernaar bij de slijter of bestel het online.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email