Menu Sluiten

Batida de Maracuja

Batida de Maracuja
Batida de Maracuja
Bij een cocktail met zo een mooie naam hoort natuurlijk ook een mooie cocktail. Batida is het Braziliaanse woord voor milkshake. Brazilianen drinken hun batida alleen liever met cachaca rum. Voeg hier passievruchtsap aan toe, even shaken en je hebt een lekkere Batida de Maracuja! Een echte mooi weer cocktail!

Wat heb je nodig voor de Batida de Maracuja?

Cachaca (1 deel)
Kokosmelk (1 deel)
Gecondonseerde melk of vloeibare room (half deel / 1 eetlepel)
Passievruchtsap (1 deel)
Passievrucht (halve vrucht voor garnering)

Hoe maak je de Batida de Maracuja?

Je kunt deze batida zowel shaken als blenden. Als je er meerdere wil maken gebruik dan een blender. Ik heb hem gemaakt met een shaker. Vul een shaker voor de helft met ijs. Voeg met een barmaat 1 deel cachaca, 1 deel kokosmelk, 1 eetlepel gecondenseerde melk en 1 deel passievruchtsap toe. Even stevig shaken. Uitgieten met ijsklontjes in een mooi tumbler glas. Garneren met een halve passievrucht in het glas.

Braziliaanse cocktails

Bekijk ook onze andere Braziliaanse cocktails in onze special over Braziliaans carnaval.

Deel je zelfgemaakte Batida de Maracuja via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on print
Share on email