Menu Sluiten

Batida de Maracuja

Batida de Maracuja
Batida de Maracuja

Bij een cocktail met zo een mooie naam hoort natuurlijk ook een mooie cocktail. Batida is het Braziliaanse woord voor milkshake. Brazilianen drinken hun batida alleen liever met cachaca rum. Voeg hier passievruchtsap aan toe, even shaken en je hebt een lekkere Batida de Maracuja! Een echte mooi weer cocktail!

Wat heb je nodig voor de Batida de Maracuja?

Cachaca (1 deel)
Kokosmelk (1 deel)
Gecondonseerde melk of vloeibare room (half deel / 1 eetlepel)
Passievruchtsap (1 deel)
Passievrucht (halve vrucht voor garnering)

Hoe maak je de Batida de Maracuja?

Je kunt deze batida zowel shaken als blenden. Als je er meerdere wil maken gebruik dan een blender. Ik heb hem gemaakt met een shaker. Vul een shaker voor de helft met ijs. Voeg met een barmaat 1 deel cachaca, 1 deel kokosmelk, 1 eetlepel gecondenseerde melk en 1 deel passievruchtsap toe. Even stevig shaken. Uitgieten met ijsklontjes in een mooi tumbler glas. Garneren met een halve passievrucht in het glas.

Braziliaanse cocktails

Deze Batida is een Braziliaanse cocktail. De meest bekende Braziliaanse cocktail op basis van cachaca is de Caipirinha.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate
0/5 (0 Reviews)

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Volg ons

Wat leuk dat je onze site bezoekt! Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe cocktailrecepten of leuke acties en events? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief of volg ons op Instagram.

Nieuwsbrief