Menu Sluiten

Amaretto Sour

Amaretto Sour foto
Amaretto Sour

Door de zachte smaak is de Amaretto Sour een (vrouw)vriendelijke variant op de Whiskey Sour, alleen dan op basis van Amaretto. De Amaretto Sour is vrij eenvoudig te maken maar daardoor niet minder lekker. Naast amaretto gebruik je citroen, eiwit en een shaker met ijs.

De Amaretto Sour is één van mijn favoriete klassieke cocktails samen met de Pornstar Martini

Wat heb je nodig voor de Amaretto Sour?

De Kuyper Amaretto (1,5 deel)
Geen suiker (!)
Verse citroensap (halve citroen)
Eiwit
Optioneel: angostura bitters

1 deel = 30 ml

Amaretto vs Disaronno

Amaretto of Disaronno? Volgens puristen is Disaronno geen Amaretto. Dus pas op waarmee je de Amaretto Sour maakt, voor je het weet maak je een Disaronno Sour. Het is maar dat je het weet 😉

Hoe maak je de Amaretto Sour?

Gebruik een stijlvol tumbler / whiskey glas en een shaker met ijs voor het beste resultaat. Begin met het eiwit te scheiden. Dit doe je doe het eiwit op te vangen in de schaal en het eigeel in het andere schaaltje. De eerste keer is wat lastig, maar daarna word je er vanzelf beter in. Doe dit als eerste, als het mis gaat heb je je cocktail niet verpest 😉
Na het eiwit voeg je 1 deel versgeperste citroensap toe van een halve citroen. Daarbij gaat 1,5 barmaatje van de Amaretto. Stevig shaken. Uitschenken inclusief de ijsblokjes in je cocktail glas. Je ziet nu een mooi schuimkraagje. Als laatste voeg je nog een topje crushed ice toe en garneer je met een cocktailkers.

Sour variaties

Met sour cocktails kun je makkelijk variëren. Naast de Whiskey Sour, kun je sours maken met je favoriete likeur. Denk aan Licor 43, Drambuie of Frangelico.

Deel je zelfgemaakte Amaretto Sour via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Instagram.

Cocktails met mate

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on print
Share on email