Menu Sluiten

Amaretto vs Di Saronno

Dus, Amaretto vs Disaronno. Veel mensen denken bij Amaretto aan Disaronno. Wat ook niet zo gek is, ze doen er hard hun best voor om ook zo genoemd te worden. Maarrrr… Disaronno is officieel geen Amaretto. De likeur Disaronno bestaat uit amandelen en perziken, terwijl amaretto alleen uit alleen maar amandelen hoort te bestaan.

Een goed voorbeeld van traditionele Amaretto is Gozio Amaretto.

Amaretto Sour

Desalniettemin is een Amaretto Sour met Disaronno wel een heerlijke cocktail. Daar bestaat bij mij geen twijfel over. Al moet we die volgens puristen dus een Disaronno Sour noemen. Hieronder hebben wij een Amaretto Sour gemaakt met Amaretto van DeKuyper.
Amaretto Sour foto

Wikipedia: De naam amaretto is afgeleid van het Italiaanse woord amaro, dat ‘bitter’ betekent. De likeur dankt zijn naam aan zijn bittere smaaktinten. We kunnen het dus vertalen met ‘een beetje bitter’. Het is dus niet te verwarren met het eveneens Italiaanse digestief Amaro, dat op basis van kruiden gemaakt wordt.

Overigens zijn met beide dranken overheerlijke cocktails te maken. Bekijk zeker even onze amaretto cocktails om goede ideeën op te doen.

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Volg ons

Wat leuk dat je onze site bezoekt! Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe cocktailrecepten of leuke acties en events? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief of volg ons op Instagram.

Nieuwsbrief