Menu Sluiten

Affogato Martini

Een cocktail drink je uit het juiste cocktailglas. Voor onze cocktails  gebruiken wij cocktailglazen van Things for Drinks.

Wil je deze cocktail ook maken in een mooi cocktailglas?

Koffie en ijsliefhebbers eat your heart out. Heerlijke cocktail die je maakt met vanille ijs, koffielikeur, vodka en espresso. Bekijk ons recept en maak hem zelf!
Tijd4min
Aantal1cocktail
Ingrediënten
  • Vanille ijs 2 bollen
  • Koffielikeur 15 ml
  • Vodka 15 ml
  • Espresso 15 ml
  • Koffieboontjes
  • Nogatine
  • Optioneel: karamelsiroop 2-3 druppels
benodigdheden
  • shaker
  • cocktail pincet
  • barmaatje
Instructies
  1. Begin met een mooi dessertglas of martini glas waarin je twee scoop ijs doet
  2. Zet een kopje espresso, hiervan gebruik je 20 ml (warm!)
  3. Doe dit in een shaker (zonder ijs!) en voeg 15 ml Boomsma koffielikeur en vodka (15 ml) toe
  4. Even goed shaken zodat het goed mengt
  5. Schenk het uit over de bolletjes vanille ijs
  6. Hou je van caramel voeg dan evt nog een paar druppels caramelsiroop toe
  7. Garneren met nogatine en koffieboontjes in het glas

Tijd4min
Aantal1cocktail
Ingrediënten
  • Vanille ijs 2 bollen
  • Koffielikeur 15 ml
  • Vodka 15 ml
  • Espresso 15 ml
  • Koffieboontjes
  • Nogatine
  • Optioneel: karamelsiroop 2-3 druppels
benodigdheden
  • shaker
  • cocktail pincet
  • barmaatje
Instructies
  1. Begin met een mooi dessertglas of martini glas waarin je twee scoop ijs doet
  2. Zet een kopje espresso, hiervan gebruik je 20 ml (warm!)
  3. Doe dit in een shaker (zonder ijs!) en voeg 15 ml Boomsma koffielikeur en vodka (15 ml) toe
  4. Even goed shaken zodat het goed mengt
  5. Schenk het uit over de bolletjes vanille ijs
  6. Hou je van caramel voeg dan evt nog een paar druppels caramelsiroop toe
  7. Garneren met nogatine en koffieboontjes in het glas

Recept Afdrukken
Stemmen: 47
Score: 3.57
Jij:
Stem op dit recept!

Gebruik voor deze cocktail een martini glas of een mooi dessert glas.

Heerlijke cocktail voor de feestdagen met vanille ijs en Boomsma koffielikeur

De feestdagen komen er aan en dan wil je natuurlijk iets bijzonders voorschotelen aan je gasten. En ja meneer Rutte, we kennen de regels. Anyways, deze Affogato Martini is wel echt next level, want op veel menukaarten van Italiaanse restaurant is de Affogato één van de meest populaire nagerechten. En hij is nog makkelijk te maken ook! Belangrijkste ingrediënten: vanille ijs, Boomsma koffielikeur, vodka, espresso, en finishen met nogatine!

Ja de Espresso Martini kennen we allemaal wel natuurlijk. All time classic. En lekker na het eten. In het geval van de Affogato combineer je dus met ijs. Vanille ijs of bijvoorbeeld vanille caramel ijs.

Espresso: warm of koud toevoegen?

Het kan beide, warm en koud. Ga je voor traditioneel dan giet je de Espresso Martini warm uit over het ijs. Dit heeft ook mijn voorkeur. Door het temperatuurverschil blendt de koffiesmaak lekker met het vanille ijs.

Affogato is een Italiaans ijsdessert waarbij een bolletje vanille ijs overgoten wordt met hete espresso. Affogare betekent verdrinken in het Italiaans, zo “verdrinkt” het ijs in de espresso.

Hoe smaakt de koffielikeur van Boomsma?

De koffielikeur van Boomsma – distilleerderij in Leeuwarden, van oudsher bekend van hun jenever en gin – is gemaakt met Cold Brew koffie van verse Arabica bonen. Deze methode en het type koffieboon zorgt voor een fijne koffiesmaak die je smaakpapillen subtiel wakker schudt.De afdronk is lang, zacht met lichte tonen van sinaasappel.

Zocht je het recept voor de Espresso Martini?

Ben je op zoek naar ons recept voor de Espresso Martini? Bekijk dan ons volledige cocktailrecept van de Espresso Martini.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Volg ons

Wat leuk dat je onze site bezoekt! Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe cocktailrecepten of leuke acties en events? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief of volg ons op Instagram.

Nieuwsbrief