User Avatar
door Bart

De Pisco Mango Sour is een bekende variant op de Pisco Sour. In dit geval voeg je mango sap of gemuddelde mango toe aan je cocktail, dit maakt de cocktail wat zachter qua smaak.

Tip voor je homebar

Tip: 10-delige cocktailset Sybra. Met deze 10-delige cocktailset van Sybra haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot stamper. Bestel direct
Deze cocktail scoort 4.53 ⭐️ (19x beoordeeld)
Beoordeel het recept
Glas Martiniglas, Tumbler
Smaak Zoet, Zuur
Bereiding Moeilijk
Sterkte Gemiddeld
Drank Likeuren / Overig
Aantal 1 cocktail

Ingrediënten

  • Pisco 45 ml
  • Limoen of citroensap sap van halve limoen of citroen
  • Suikersiroop 10 ml
  • Eiwit van 1 ei
  • Mango sap (bijv Mucho Mango of Maaza) 20 ml
  • Angostura bitters (optioneel) 2-3 dashes

Benodigdheden

Instructies

  • Begin met het scheiden van het eiwit. Gebruik een rauw ei en scheid het eiwit van het eigeel in een kommetje. Zorg dat er geen eigeel bij het eiwit komt.
  • Gebruik een shaker, maar begin zonder ijs
  • Voeg met een barmaatje 45 ml Pisco toe gevolgd door 10 ml suikersiroop.
  • Knijp nu met een citrusperser een halve citroen of limoen in je shaker uit.
  • Voeg 20 ml mango sap toe (of muddle mango in je shaker)
  • Voeg ook het eiwit toe.
  • Stevig shaken (dry shaken) en voeg daarna ijs toe om het nog een keer te shaken totdat er een frostlaagje op de shaker verschijnt.
  • Schenk de mix uit de shaker uit in een mooi whiskey glas gevuld met ijs.
  • Als je goed geshaket hebt zie je nu een mooi wit schuimlaagje op je cocktail. Garneer deze met een mooi stukje mango
Heb je deze cocktail ook gemaakt?Deel jouw cocktail op Insta en vermeld @Cocktailicious

Tip: gebruik eiwit bij je Pisco Sour. Dit geeft je sour een romige, zachte smaak.

Pisco Sour met mango

De Pisco Mango Sour is een bekende variant op de Pisco Sour. In dit geval voeg je mango sap of gemuddelde mango toe aan je cocktail, dit maakt de cocktail wat zachter qua smaak. Je Pisco Mango Sour kun je zowel opdienen in een martini glas als in een tumbler glas.

Dry shake

Wil je een mooi schuimlaagje op je Pisco Sour? Dan gebruik je eiwit en shake je twee keer. Eerst een dry shake, waarin je de ingrediënten van de cocktail shaket zonder ijs. Daarna shake je de cocktail nog een keer maar dan met ijs en schenk je de cocktail uit in je glas.

Amaretto sour stap
Scheid het eiwit van het eigeel in een schaaltje

Pisco

Pisco is een brandewijn die wordt gemaakt in Chili en Peru. De sterke drank wordt gedestilleerd van druiven. Zelf hebben we een vette paaseiland fles Pisco.

Bekende cocktail met Pisco is de Pisco Sour.

Pisco sour cocktail
Pisco Sour
Cocktails maken is leuk, maar drink met mate